Kullanıcı Hesabı Denetimi Kapatma Windows 10 – 8 – 7

 


Kullanıcı Hesabı Denetimi Kapatma – Açma

Nedir ?

Kullanıcı Hesabı Denetimi bazı durumlarda karşımıza çıkar. Peki Hangi durumlar ? Bilgisayarınızda Windows 8 – Windows 10 veya daha eski bir Windows işletim sisteminin yüklü olması fark etmez, kullanıcı hesabı denetimi hep oradadır ve çalışıyor olacaktır.
Kullanıcı Hesabı Denetimi Kapatmak bir programın bilgisayarınızda bir değişiklik yapmak istediğinde! Size uyarı penceresi ile
X Programı bilgisayarınızda değişiklik yapmak istiyor,
Buna izin vermek isteyip  istemediğinizi sorar ve bunu yaparken de – sizden yönetici haklarınızı kullanmanızı ister” engel olur.


Yönetici haklarınızı “Evet” veya “Hayır” tıklamak suretiyle zaten kullanıyor olacaksanız. Aklınıza windows yönetici denetim ile ilgili bir soru geldiyse bu soruya da açıklık getirmek istedim.
Uyarı: Hesap Denetimi kapatmak sisteminizde programların değişiklik yapmasına izin verebilir. Bu sebep ile Wndows 8 – 10 işletim sistemi çok daha az günveli olacağından bilgisayar servisi gibi bir hizmet almak durumunda kalabilirsiniz ileride.


Kullanıcı Hesabı Denetimi Kapatma Windows 7

Windows 7 işletim sistemlerinde kullanıcı hesabı denetimi kapatmak için “Başlat” a tıkladıktan sonra açılan pencerenin en altında “Arama” kutucuğunu göreceksiniz buraya – “Kullanıcı Hesabı Denetimi” yazarsanız menüde istediğiniz kullanıcı hesap denetim ayarları ile ilgili bölümü göreceksiniz.

Windows 7 işletim sistemi İngilizce ise, Üstteki görseli referans alarak hesap denetimi ayarları a gidebilirsiniz.
Kullanıcı hesabı denetimi kapatma anladığınız üzere bilgisayarınızda programların; herhangi bir değişiklik yapmadan önce, engelleyerek size sormasını sağlıyor.
Kullanıcı hesabı denetimi ayaları sayfasında gördüğünüz asansör düğmesini ; Yukarıda: Yüksek Güvenlik ve Aşağıda: Az Güvenlik mantığı ile hareket ettirebilirsiniz. Bundan sonra hangi seviyede kullanmak istediğiniz tamamen size kalmış.

Size buradan tek tavsiye güvenlikli bir seçeneği tercih etmeniz yönünde olacak.

Kullanıcı Hesabı Denetimini Kapatmak Windows 8 ve Windows 10

Kullanıcı Hesabı Denetimi Kapatmak Windows 8 ve Windows 10 da tıpkı Windows 7 için yaptığımızı yapacağız. Burada kullanıcı hesabı denetimi ayarlarına gitmek için klavyenizin Windows Logolu tuşuna basarak – akabinde direk hiç bir yere tıklamadan “Kullanıcı Hesabı Denetimi” yazarak, aşağıdaki ki gibi ilgili ekrana ulaşabilirsiniz.

Hesap denetimi ayarlarınızı yine daha önce hesap denetimi ayaları için yaptığımızın aynısını Windows 8 ve Windows 10 için uygulayacağız.
Kullanıcı Hesabı Denetimi Ayarlarınızı yaptıktan ve daha sonra Sarı Lacivert Kalkanlı “OK” tuşuna bastıktan sonra bilgisayarınızı değişikliklerin etkin olabilmesi için yeniden başlatmanız gerekiyor.

Kullanıcı hesabı denetimi kapatma konusunda sizleri tekrar uyarmak zorundayım. Çok fazla bu ayarları düşük set etmeyin. Problemler ile karşılaşma olasılığınız kısa vadede çok az olsa da. Uzun vadede hele ki ofis bilgisayarında çalışıyorsanız problemler ile karşılaşmanıza sebebiyet verilecektir.

Kullanıcı Hesabı Denetimi Açma

Kullanıcı Hesabı Denetimi Açmak yukarıda anlattıklarımızın tersini uygulamanız halinde olacaktır.

Yorumlar

  1. Windows 10 Güvenlik Duvarı Kapatma (Windows 7, 8)
    Windows Amerika tabanlı bir yazılım firmasıdır. Genellikle çıkarmış olduğu Windows işletim sistemi serisiyle bilinmektedir. Bazı işletim sistemleri şunlardır. Windows 10, Windows 8, Windows XP. Güvenlik duvarı ise bilgisayara sızabilecek solucan, virüs gibi kötü yazılımları engellemek için yazılmış bir yazılımdır. İşte Windows 7, 8 ve 10 güvenlik duvarı kapatma yolları. Windows…
    https://www.windowshatalari.com/windows-10-guvenlik-duvari-kapatma-windows-7-8/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ROBOCOPY KOMUTLARİ VE BİR KAC ORNEK

Bat Dosyası ile dosya silme

Dell iDRAC 6 Configuration.