Bilgisayarı Modem Yapma ve Modem Olarak Kullanma


Bilgisayarı modem yapma veya modem olarak kullanmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Hatırlıyorum tatilde otelin internetini dağıtarak, diğer cihazlarımın da internete erişmesinin ne kadar efsane olabileceğini düşünmüştüm.
Bazı oteller sadece tek şifre ile tek cihaz girişi sağladığından bu tip düşüncelere kapılabiliyor ve çözüm arıyorsunuz, o zamanlar bilgisayarımın bağlı olduğunu interneti paylaşmayı deneme fırsatım olmamıştı, fakat daha sonra çok fazla işime yaradı.
Bilgisayarı modem yapma aslında oldukça kolay, windows bilgisayarınızı bir kablosuz modeme çevirebilir ve diğer cihazlarında bu kablosuz modeme (bilgisayarınıza) internet bağlantısı paylaşımı ile bağlanmasını sağlayabilirsiniz.
Windows işletim sisteminde bulunan sanal wi-fi ( sanal kablosuz ağ özelliği ) ile, bilgisayarınız bir kablosuz ağa bağlıyken, bu bağlı olduğunuz ağı diğer bilgisayarlar ile paylaştırabilir ve interneti dağıtabilirsiniz.

Program kullanarak bilgisayarı modem yapma

Program kullanarak bilgisayarı modem yapma istiyorsanız bir çok program mevcut, bilgisayarınızı modem yapmak istemenizin bir çok sebebi var, fakat bilgisayarınızı modem yaparken çok dikkatli olmalı ve her programı düşüncesizce kurmamalısınız.
Connectify size güzel bir arayüz ile bilgisayarınızı kablosuz ağ yapmanızı sağlayacak özellikleri sağlıyor.


Otel her cihaz için ayrı internet bağlantı ücreti talep ediyorsa veya uçakda her bir cihaz için ekstra ücret ödemek istemiyorsanız connectify tam size göre bir program kolayca bilgisayarınızdaki interneti paylaştırarak, diğer cihazlarda internet erişimi sağlayabilirsiniz.

Bilgisayarınızı Sanal Wi-Fi ile Kablosuz Ağ Bağlantı Noktasına Çevirin

Windows 10 kullanıyorsanız connectify ile devam etmenizi öneririz, zira sanal yönlendirme çoğu zaman sorun çıkarabilir ve istediğinizi sizlere veremeyebilir.
Bir diğer program ise Sanal Wi-Fi.
Windows sağladığı hizmetler ile size kablosuz ağ bağlantı noktası yaratmanıza olanak vermekte, ancak bu seçenekleri kullanmak size kalmış, stabil sonuçlar alamayabilirsiniz.
Açık kaynak kodlu Sanal Wi-Fi çoğu bağlantı durumlarında daha sağlıklı ve düzgün çalışacaktır.
SanalWi-Fi size başka bir kablosuz ağa bağlıyken, internetinizi paylaşmanıza olanak sağlar, İki yönlü kablosuz ağ veri transferini tek kanal üzerinden yapmanızı kolaylaştıracaktır.
Herkes bu konuya hakim olmak zorunda değil bu harika program işinizi çok kolaylaştıracak..


Sanal Wi-Fi windows 10 bilgisayarınızda size görsel arayüz sunmaz, bu noktada Connectify programı size uygun görsel bir arayüz sunarak bilgisayarı modem yapma konusunda oldukça basit bir süreç sunmaktadır.
Sanal Wi-Fi, Connectify ‘ın sağladığı tüm hizmetleri ücretsiz olarak kullanmanıza imkan sağlamasının yanında, herhangi bir reklam öğesi barındırmayarak sizleri yormayacaktır.
Sanal Wi-Fi Oluşturucu programını indirin ve kurun, Kablosuz Ağınıza bir isim tanımlayın, şifrenizi belirleyin, paylaşmak istediğiniz Wi-Fi ‘ı da seçtikden sonra tüm işlem tamam.
Artık internetini kimlerle paylaşmak istediğiniz size kalmış. Peers Connected alanında internetinize bağlı cihazların listesini bile görebilirsiniz.

Windows 8 and 8.1


Daha önce Bilgisayarnızı Access Point – Wireless Modem Yapmak adlı makalemizde konuyu ele almıştık, bir göz atmanızda fayda var.
Microsoft nedense ad-hoc kablosuz ağ yaratmak için kullandığımız arayüzü Windows 8 de iptal etti. Yinede bu arayüz windows işletim sisteminde bulunmaktadır.
Özellikle 3. Taraf yazılımlar ile bu arayüzü kullanabiliyorsunuz. Yapmanız gereken Kablosuz Sanal Ağınızı oluşturmak için Komut İstemcisini açarak bir kaç komut girmeniz olacak.

İnternet Bağlantısı Paylaşma

Sanal Yönlendirici ve Windows ‘a burada büyük minnet duymalıyız, bilgisayarınıza aynı anda bir ağa bağlanmasına izin verirken bir yandan da kablosuz ağ kurmanıza ve bu ağı internet paylaşımına açmaya izin veriyor.


Windows ‘un internet paylaşım özelliği farklı yollarda da kullanılabilmektedir, kablolu ağ ile bağlandığınız internetinizi Bluetooth üzerinden paylaşmanıza olanak sağlamaktadır. Tek yapamnız gereken “Diğer ağ kullanıcıları, bu bilgisayarın internet bağlantısı yoluyla bağlansın” özelliğini aktif etmeniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ROBOCOPY KOMUTLARİ VE BİR KAC ORNEK

Bat Dosyası ile dosya silme

Dell iDRAC 6 Configuration.