Dell iDRAC 6 Configuration.


Dell sunucuların uzaktan yönetimini iDRAC (Dell Remote Access Controller) ile java destekli bir web browser üzerinden sağlamakta. Bu araç ile sunucumuzun yanında değilken açma/kapatma, güç ve termal takip, uzaktan kurulum vb. gibi işlemleri yapabiliriz. Fabrika çıkışında sabit değerler ile gelen iDRAC modülünü hızlı bir şekilde nasıl konfigre edebiliriz bakalım;


Sunucumuzun arka tarafında sarı okla işaretlenen ethernet portu iDRAC için kullanılanservis portudur. Buraya standart Rj-45 konnektör ile network bağlantımızı yapıyoruz.



Sunucumuzun gerekli bağlantılarını yaptıktan sonra çalıştırıp post ekranında iDRAC konfig ekranına kadar bekliyoruz ve iDRAC configuration Utility kısmı çıktığında CTRL+E tuş kombinasyonu ile ayar ekranına giriş yapıyoruz.


İlk yapılacak ayar network için, Lan Parameters başlığı altına geçerek ip yapılandırmasına başlıyoruz.



Bu ayar fabrika çıkışında 192.168.0.120 olarak gelmekte, biz kendi network yapımıza göre boş bir ip seçerek statik yapılandırmaya dahil ediyoruz. Alt ağ maskesi ve gateway ayarlarından sonra ip yapılandırmamız tamamlanmış oluyor.



Sonraki adım ise kullanıcı parolasını değiştirmek olacak. Fabrika çıkışında iDRAC kullanıcı adı root şifresi ise calvin dir. Network içindeki meraklı kullanıcıların bunu tespit etmesi çok zor olmaz, kesinlikle bu şifre değiştirilmelidir. Lan User Configuration kısmından gerekli password değişikliğini yaptıktan sonra artık işimiz bitiyor.
Yaptığımız ayarları kayıt ederek çıkış yapıyoruz, bundan sonra hemen iDRAC arayüzüne giriş yapabiliriz. Tabiki network kablomuzu iDRAC servis portuna takmayı unutmuyoruz.



Java destekli web browser üzerine belirlediğimiz ip adresini yazarak çıkan sertifika uyarısını kabul ediyoruz.


Artık iDRAC ekranımız karşımızda duruyor, ilk açılan dashboard ekranında sunucumuzun sağlık durumuna özet bir bakış yapabilir ya da Virtual Console kısmından Launch a tıklayarak sunucumuzu kontrol etmeye başlayabiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ROBOCOPY KOMUTLARİ VE BİR KAC ORNEK

Bat Dosyası ile dosya silme